Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ένα …τσουβάλι γεμάτο μετρητά θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι που θα θελήσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων. - Δες τι έχεις να πληρώσεις -Oι τρεις "ελληνικοί" λόγοι που φρενάρουν τη ρύθμιση στα Ταμεία

19-11-14
Ένα …τσουβάλι γεμάτο μετρητά θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι που θα θελήσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Μπορεί τα κίνητρα ένταξης –διαγραφή προσαυξήσεων, χαμηλότερο επιτόκιο, πολλές δόσεις- να φαίνονται πολύ δελεαστικά ωστόσο, όταν θα έρθει η ώρα υποβολής της αίτησης θα γίνει αντιληπτό ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολα. Από τη στιγμή που ακυρώθηκε η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των βεβαιωμένων οφειλών, συσσωρεύεται ένα «βουνό» υποχρεώσεων που πρέπει να εξοφληθούν ή –στην καλύτερη περίπτωση- να ρυθμιστούν σε 12 δόσεις. Να πως έχει η κατάσταση:
  1. Η ρύθμιση θέτει όρο να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μετά την 1η Οκτωβρίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρωθούν ΠΡΙΝ την αίτηση ένταξης στη ρύθμιση (ή εναλλακτικά να ρυθμιστούν με βάση την πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων) οι ακόλουθες υποχρεώσεις:
  • Η δόση του ΕΝΦΙΑ για τον μήνα Οκτώβριο. Αν δεν έχετε πληρώσει, θα πρέπει να το κάνετε άμεσα καθώς η δόση έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη. Με το που θα διαπιστώσει το γεγονός το ηλεκτρονικό σύστημα, δεν θα σας εγκρίνει την αίτηση ένταξης στη ρύθμιση. Προσοχή: Ακόμη και αν ο ΕΝΦΙΑ σας έχει καταλογιστεί από λάθος το οποίο προτίθεστε να διορθώσετε,

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Εγώ, Κρατάω την Ουσία κι Ονειρεύομαι!


ΑΠΟ -MarketNews
ΤΟΥ Alexandros Raskolnick
Αφορμή γι’ αυτό το σχόλιο ήταν ένας διάλογος που είχαμε κάτι φίλοι, όχι στο διαδίκτυο αυτή τη φορά, αλλά πίνοντας τσάι και καπνίζοντας τους ναργιλέδες μας σε ένα συριακό καφενείο στην πλατεία Εξαρχείων. Ο λόγος ήταν για τον Σύ.Ριζ.Α. και για τον άγαρμπο τρόπο, με τον οποίο σκαρφαλώνει η ηγετική του ομάδα, στο απότομο βουνό της εξουσίας. 
 Να σας πω κι εγώ τη γνώμη μου, τους είπα, που είμαι εξωτερικός παρατηρητής και που στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσω ούτως ή άλλως Συ.Ριζ.Α. στη λογική που λέει ότι το "μη χείρον βέλτιστο", αυτές τις ζοφερές στιγμές που μας αξίωσε ο μοχθηρός μας Θεός, να ζήσουμε. 
 Πράγματι, συμφωνήσαμε, ο Συ.Ριζ.Α. έχει ενσωματώσει τις ελπίδες ενός πλειοψηφικού ρεύματος συμπολιτών μας, που ελπίζουν ότι με κάποιον τρόπο μυστικιστικό και άδηλο, ο Αλέξης, θα μας οδηγήσει, σαν σύγχρονος Μωυσής, στη Γη της Επαγγελίας κι ότι όλοι μαζί, θα ξαναγυρίσομε γρήγορα πίσω στην εύφορη κοιλάδα των τεμπέληδων. Πίσω, στην εποχή που δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα... 
 Όχι ότι είναι απατηλό αυτό το όνειρο ούτε και σημαίνει αυτή η διατυπωμένη αμφιβολία ότι πρέπει να παίρνουμε κατά γράμμα, όλους αυτούς που μας λένε  ότι θα μας χρειαστούν δεκαετίες για να γυρίσουμε πίσω στην εύφορη κοιλάδα. Ανοησίες λένε αυτοί, και κινδυνολογούν όλοι τους, διότι παραβλέπουν ότι έχομε την τύχη να ζούμε στην ομορφότερη πατρίδα του κόσμου κι επειδή δεν έχουν χαθεί ακόμα όλα. Προλαβαίνομε ακόμα να σώσουμε τον τόπο μας και την παρτίδα, χωρίς να χαθεί μια ολόκληρη γενιά ούτε και περισσότερες, κατά που κάποιοι διατυμπανίζουν. 
 Μόνο που ο δρόμος αυτός δεν είναι στρωμένος με παπλώματα για να ξαπλώσουν οι τεμπέληδες, αφού τώρα πια έχει κοπεί οριστικά η πίστωση από τους

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Τι είναι το Πολυτεχνείο; Σίγουρα δεν είναι για όλους το ίδιο...- του Νίκου Μπογιόπουλου

Τι είναι το Πολυτεχνείο; Σίγουρα δεν είναι για όλους το ίδιο...
Απο τη μια μεριά υπάρχουν αυτοί που εμφανίζονται να το «τιμούν». Που το αξιοποίησαν σαν ένα πολύ καλό «διαβατήριο», το οποίο, αν και ληγμένο, το επιδεικνύουν χρόνια τώρα για να ανανεώνουν τη σκοροφαγωμένη καρτέλα με τα αγωνιστικά τους «ένσημα». Θεωρούν ότι έτσι αντιπαρέρχονται το παρόν τους, προτάσσοντας το παρελθόν τους αφού πρώτα το «έφτυσαν»...
    Είναι οι ίδιοι που κατά καιρούς πρωτοστάτησαν στη φιλολογία περί «απομυθοποίησης» του Πολυτεχνείου. Που επιχείρησαν να εξαγνίσουν το δικό τους «βόλεμα» με τις θεωρίες για «τη γενιά που κουράστηκε», με τα κηρύγματα για το «πάλιωμα» των συνθημάτων του Πολυτεχνείου.

    Είναι αυτοί που, αφού εξαργύρωσαν τη νιότη τους στα διάφορα πόστα του κράτους, τώρα ατενίζουν το τανκ που έριξε την πύλη, στρογγυλοκαθισμένοι στις καρέκλες των ...«θινκ τανκς» της εξουσίας. Μιας εξουσίας, που το πρώτο «φιλολαϊκό» της προσωπείο το έβαλε ο Γκιζίκης, και που εδώ και τέσσερεις

Μελέτη κυκλοφοριακού για μια πόλη... "ησυχαστήριο" με φανερές εξυπηρετήσεις συμφερόντων.




Εκτός τόπου και χρόνου χαρακτηρίζουμε την κυκλοφοριακή μελέτη Ε. Περιμένη που εφαρμόζετε αυτόν τον καιρό στην πόλη της Νάξου.
Όταν η τοπική αυτοδιοίκηση θέλει να κάνει ένα έργο βασική προϋπόθεση είναι να αναφέρει τους λόγους και τους σκοπούς που θα εξυπηρετήσει αυτό το έργο. Λογικά αυτοί οι λόγοι και οι σκοποί πρέπει να τείνουν προς ένα θετικό αποτέλεσμα του όλου εγχειρήματος.
Όπως λοιπόν αναφέρετε στην παρ. 2.1 οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γενικότερα θα βελτιώσουν την κινητικότητα των κατοίκων, εργαζομένων και επισκεπτών με γνώμονα την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, την βελτίωση της χωρητικότητας του κύριου οδικού δικτύου κλπ κλπ.
Μάλιστα υπήρξε και διαβούλευση με προτάσεις από τούς 4 μεγάλους φορείς του νησιού μας: Ένωση Ξενοδόχων, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου, Σύλλογος Μαζικής Εστίασης και Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων.
Αν εξαιρέσουμε ένα μέρος, και λέμε "ένα μέρος" γιατί υπάρχει λόγος, του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου καταλαβαίνουμε αμέσως πόσο "αντικειμενικές" ήταν οι προτάσεις που έγιναν από τους παραπάνω φορείς.
Άρα δικαιολογημένα θα παραχθεί ένα project αφού αυτοί ήταν στην ουσία οι κύριοι εντολείς της κ. Ε. Περιμένη, που θα θέλει την πόλη ένα "νεκροταφείο" για να μην ενοχλούνται οι τουρίστες-πελάτες τους όταν κοιμούνται ή τρώνε.
Είναι φανερό εάν διαβάσει κάποιος την παρακάτω μελέτη να καταλάβει πως όλα

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...