Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Online Video: Σύντομο, ευέλικτο και θαυματουργό!

19 Μαρτίου 2014
Γράφει η Κατερίνα  Πολυμερίδου
ΑΠΟ MARKETING WEEK 
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος επεξεργάζεται τα οπτικά δεδομένα 60.000 φορές πιο γρήγορα απ΄ ότι το κείμενο, αναφέρουν οι επιστήμονες. Στο γνωστό ρητό, που λέει ότι μια εικόνα αντιστοιχεί σε 1.000 λέξεις, η Forrester Research έρχεται να προσθέσει ότι ένα video διάρκειας ενός λεπτού, αντιστοιχεί σε 1,8 εκατ. λέξεις.
Το businessrevieweurope.eu επισημαίνει σε μελέτη του ότι οι landing pages που περιέχουν video, εμφανίζουν 86% αύξηση σε συζητήσεις και σε άλλη μελέτη, της Axonn Research, διαβάζουμε ότι 7 στους 10 ανθρώπους βλέπουν μια μάρκα υπό θετικότερο πρίσμα, έχοντας προηγούμενα εκτεθεί σε ενδιαφέρον video περιεχόμενο. Σύμφωνα επίσης με την έρευνα «2013 Online Video Marketing Survey», οι marketers θεωρούν σε ποσοστό 80% ότι το video marketing έχει επηρεάσει θετικά το business output. Για το businessrevieweurope, το 2013 ήταν «η χρονιά του video».
Στην αφετηρία της ανάπτυξης
Σύμφωνα με την μελέτη του IAB Hellas, η online display διαφημιστική δαπάνη

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Γνωρίστε το Cloak. Το πρώτο αντι-κοινωνικό δίκτυο

Αν ο σκοπός των κοινωνικών δικτύων είναι να ενώνουν τους χρήστες τους, το Cloak κάνει ακριβώς το αντίθετο 
Αν σας έτυχε ποτέ να θέλετε να βγείτε αποφεύγοντας τις ανεπιθύμητες επαφές με ενοχλητικές παρέες, ή απλά αποζητάτε μερικές στιγμές ιδιωτικότητας, τότε η εφαρμογή Cloak αναλαμβάνοντας το ρόλο ενός... αντι-κοινωνικού δικτύου, θα σκανάρει που βρίσκονται όλες οι δικτυωμένες επαφές και θα σας τις απεικονίσει στο χάρτη, υποδεικνύοντας σας, πως να αποφύγετε τις κακοτοπιές.
 Η λειτουργία του Cloak είναι πολύ απλή. Τσεκάρει που βρίσκονται οι δικτυωμένοι φίλοι και "οι φίλοι" σαρώνοντας τις τοποθεσίες όπου έκαναν "check in" μέσω άλλων μέσων δικτύωσης που παρέχουν γεωγραφικές πληροφορίες, όπως το Instagram και το Foursquare, και τους απεικονίζει στο χάρτη, ειδοποιώντας σας εάν πλησιάζετε κάποιο... κακό συναπάντημα. 
O χρήστης μπορεί να ορίσει την απόσταση ασφαλείας από αυτούς που θέλει να αποφύγει, η οποία κυμαίνεται από 1 οικοδομικό τετράγωνο, έως 3 χιλιόμετρα. Οι δημιουργοί του Cloak μιλώντας στην Washington Post, παρομοίωσαν το Twitter και το Facebook με ένα "γεμάτο ασανσέρ" και θεωρούν ότι η τάση που επικρατεί στα περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πια οι χρήστες να αποζητούν όλο και περισσότερο την ιδιωτικότητα. "Το Cloak σχεδιάστηκε με σκοπό να αποφύγουν οι χρήστες του επαφές με ανωτέρους, συναδέλφους, αυτό τον τύπο που γουστάρει να σε σταματάει στο δρόμο και να σου πιάνει κουβέντα στο όρθιο ή οποιονδήποτε άλλον δε θες να συναντήσεις μπροστά σου". 
To Cloak διατίθεται δωρεάν για συσκευές με λειτουργικό iOS, από το App Store.

 [via] 

Πηγή: www.lifo.gr

ΕΦΥΓΕ Ο ΓΕΛΑΣΤΟΣ «ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ» ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΝΑΞΟΥ

Την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 έφυγε από αυτή τη ζωή ο πατριάρχης του Κάστρου Νάξου, Μιχαήλ Μαραγκός του Ιωάννη, σε ηλικία 105 ετών.
Ο αείμνηστος γεννήθηκε στην Άνω Σύρο στις 30 Μαρτίου 1909. Υιός του Ιωάννη Μαραγκού, φαρμακοποιού και ταυτόχρονα πολιτικού που διετέλεσε και Βουλευτής Κυκλάδων.
Ήταν το πέμπτο παιδί της οικογένειάς του κι από αυτά σήμερα βρίσκεται στην επίγεια ζωή μόνο μία αδελφή του, η Ματθίλδη.
Ο Μιχαήλ διετέλεσε επί σειρά ετών... Διευθυντής Παραρτημάτων της Εθνικής Τράπεζας και υπηρέτησε στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Πελοπόννησο.
Κάθε καλοκαίρι, μέχρι και πριν από ένα χρόνο, περνούσε τις διακοπές του στο αρχοντικό του στο Κάστρο Νάξου.
Αυτό το αρχοντικό, με νοικοκύρη τον πάντα γελαστό και προσιτό σε όλους άρχοντα Μιχαήλ, είχε γίνει το στέκι των πολυάριθμων φίλων του, στο οποίο

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Μία κατάσχεση κάθε 30 δευτερόλεπτα!


Picture 0 for Μία κατάσχεση κάθε 30 δευτερόλεπτα!
Εισπρακτική φρενίτιδα έχει καταλάβει το υπουργείο Οικονομικών, που έβαλε σκοπό να ξετινάξει όσους δεν πληρώνουν την Εφορία. Μόνο μέσα στον μήνα Ιανουάριο οι εφορίες προχώρησαν σε 17.365 κατασχέσεις και άδειασαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς χιλιάδων οφειλετών. Κατά μέσο όρο, οι εφορίες προχωρούν σε 700 κατασχέσεις κάθε εργάσιμη μέρα. Οι κατασχέσεις χρημάτων στις τράπεζες γίνονται από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι, δηλαδή στις 5,5 ώρες αναλογούν 160 κατασχέσεις την ώρα. Με τέτοιους ρυθμούς, η Εφορία μπορεί να κάνει 10 «αναλήψεις» από λογαριασμούς οφειλετών κάθε τρία λεπτά (ή μία κάθε 30 δευτερόλεπτα) λειτουργίας του συστήματος πανελλαδικά.
 Μέσα σε έναν χρόνο οι κατασχέσεις τριπλασιάστηκαν αφού τον Ιανουάριο του 2013 είχαν γίνει μόλις 5.871 (αύξηση 195,7%).
 Με το μαστίγιο των κατασχέσεων, οι φορολογούμενοι πλήρωσαν, θέλοντας και

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ευρώπη: H επιστροφή των φαντασμάτων. Tου Αποστόλη Φωτιάδη

Ανρί Ματίς, Κολυμβητής σε ενυδρείο, 1847
Tα φαντάσματα του εθνικισμού επιστρέφουν στην Ευρώπη. Και αυτό, σε μεγάλο βαθμό, αντανακλά μια διπλή αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ηγετών της: η οικονομική και η μεταναστευτική κρίση, που έπληξαν την Ευρώπη την τελευταία δεκαετία, απέδειξαν τις αδυναμίες του προγράμματος ενοποίησης. Και στις δυο περιπτώσεις, η υποταγή της ευρωπαϊκής ηγεσίας σε κορπορατιστικά συμφέροντα την οδήγησε σε λανθασμένες στρατηγικές για την αντιμετώπιση τους, μετατρέποντας ουσιαστικά το θεσμικό πλαίσιο της Ένωσης σε πεδίο σύγκρουσης εθνικών πολιτικών.
Η στρατηγική της λιτότητας και οι διεθνείς θεσμοί που δημιουργήθηκαν για την εφαρμογή της, κυρίως η Τρόικα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, αποτελούν δομές μέσω των οποίων ορισμένα κράτη-μέλη της Ένωσης, με τη

Ψηφιακό μάρκετινγκ και στρατηγικές δεξιότητες

του Νικολάου Μυλωνόπουλου |
Πόση ώρα περνάτε στο Ίντερνετ κάθε μέρα; Από το γραφείο, το σπίτι, τη ταμπλέτα, το κινητό; Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, ο χρόνος αυτός κυμαίνεται ανάμεσα στις 15 και 20 ώρες εβδομαδιαίως. Όπως και να το δει κανείς είναι συγκλονιστικό, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι όλη η αυτή η διαδικτυακή δραστηριότητα αφήνει πλούσια ηλεκτρονικά ίχνη, τα οποία αποτελούν θησαυρό αμύθητης αξίας για διαφημιστές και διαφημιζόμενους. Οι επιχειρήσεις έχουν πλέον τη δυνατότητα να απευθύνονται με σχεδόν εξατομικευμένα μηνύματα σε καθένα μέλος του κοινού τους.
Τι δεξιότητες χρειάζεται μια επιχείρηση για να διαχειριστεί τη μετάβαση από τα παραδοσιακά στα νέα ψηφιακά εργαλεία του μάρκετινγκ; Ενώ οι θεμελιώδεις κανόνες της επικοινωνίας παραμένουν αναλλοίωτοι, οι συμπεριφορές στο διαδίκτυο καθώς και οι νέες δυνατότητες της τεχνολογίας προβάλλουν νέες προκλήσεις.
Η τεράστια παγκόσμια κλίμακα του διαδικτύου παράγει δύο αντίρροπες τάσεις

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Οικογενειακό Επίδομα: ποια τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείτε

Οικογενειακό Επίδομα: ποια τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείτεΠοια είναι τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείτε για το οικογενειακό επίδομα αφού οι διαδικασίες για την καταβολή έχουν ξεκινήσει;
Ανάσα για τον οικογενειακό προϋπολογισμό περίπου 80.000 οικογενειών αποτελεί το οικογενειακό επίδομα, του οποίου οι διαδικασίες για την καταβολή του ξεκινούν τις επόμενες ημέρες.
Το οικογενειακό επίδομα καταβάλλεται με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια και η πρώτη δόση ισοδυναμεί με το 50% του συνολικού ποσού οικογενειακών επιδομάτων που δικαιούται να εισπράξει κάθε οικογένεια για όλο το 2013. Αντιπροσωπεύει δηλαδή τα επιδόματα του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.
Όσοι πληρούν τα κριτήρια για την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος τέκνων θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, στη συνέχεια να μαζέψουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τέλος να υποβάλουν ηλεκτρονικά το έντυπο Α21 που έχει τη μορφή αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης.
Προστατευόμενα τέκνα
Εάν έχετε προστατευόμενα τέκνα και με βάση τα εισοδήματα που αποκτήσατε το

Οι νέοι κανονισμοί της F1 σε ένα βίντεο -Transforming Formula One: 2014 Rules Explained (Full Version)

H Red Bull Racing δημοσίευσε ένα εντυπωσιακό βίντεο, το οποίο μέσα σε λίγα λεπτά επεξηγεί τους νέους κανονισμούς της Formula 1 που θα ξεκινήσει από αυτό το Σαββατοκύριακο.





Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...