Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ναξιώτικη Αποκριά 2014 | Γάμος Αριάδνης Διόνυσου | Λαμπαδηφορίες | Καρναβαλι...





Για 4η συνεχόμενη χρονιά η καρδιά...

Διόνυσος - Ο Θεός των αμπελιών και του κρασιού




Στην ελληνική μυθολογία, εκτός από τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου, που θεωρούνταν οι σημαντικότεροι, υπήρχαν και άλλοι θεοί που δεν κατοικούσαν στο θεϊκό αυτό βουνό. Ένας απ' αυτούς ήταν και ο θεός Διόνυσος. Ήταν ο πιο πρόσχαρος από τους θεούς και από τους πιο αγαπητούς στους ανθρώπους. Όπως ο Προμηθέας τους έδωσε τη φωτιά ή ο Ασκληπιός τις πρώτες βάσεις της ιατρικής, έτσι και ο Διόνυσος τους πρόσφερε το αμπέλι και το κρασί.
 Και στους θεούς ήταν αγαπητός. Άλλωστε τους είχε βοηθήσει αρκετές φορές. Πολύτιμη υπήρξε η συμμετοχή του ίδιου και των συντρόφων του στη μάχη που έδωσαν οι θεοί εναντίον των Γιγάντων. Όλοι οι θεοί τον σέβονταν, αλλά μεγάλη

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Η μουσική είναι περίεργο πράγμα - του Στέλιου Αρτεμάκη ,

του Στέλιος Αρτεμάκης απο oneman.gr
Τραγούδια που “κολλάνε” στο νου, τέλεια μουσικά “αυτιά”, αυτοδίδακτοι μουσουργοί, το τραγούδι της φάλαινας και άλλα περίεργα φαινόμενα που σχετίζονται με τη μουσική.
Η μουσική μπορεί να σε κάνει να κλάψεις. Μπορεί να σε κάνει και να χαρείς. Να κολλήσει στο μυαλό σου και να σκέφτεσαι τον ίδιο εκνευριστικό σκοπό για μέρες. Μπορεί να κατευνάσει το κτήνος ή να θεραπεύσει την ερωτική απογοήτευση. Να σε διεγείρει και μετά να σε χαλαρώσει. Μπορεί να παίξει περίεργα παιχνίδια με το μυαλό σου. Η μουσική είναι περίεργο πράγμα.
Το μουσικό αυτί
Ενα από τα πιο περίεργα φαινόμενα είναι το τέλειο μουσικό αυτί. Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να αντιλαμβάνονται και να αναγνωρίζουν απόλυτες νότες. Συμβαίνει ασυνείδητα, σχεδόν ενστικτωδώς και χωρίς τη χρήση άλλης νότας ως

Πώς θα υπολογίζονται όλα τα εφάπαξ

Εξαιρούνται από τις αλλαγές 25.472 δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι τις 31-8-2013Υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση η υπουργική απόφαση για τον νέο τρόπο του υπολογισμού των εφάπαξ για όλα τα Ταμεία Πρόνοιας του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα.
  Σύμφωνα με την Ημερησία, με το νέο σύστημα, αναμένεται να επέλθουν μειώσεις κυρίως στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων όπου όμως δεν θα ξεπεράσουν το 15% ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, στον ιδιωτικό τομέα οι προσαρμογές στα εφάπαξ θα είναι ανεπαίσθητες.  Εξαιρούνται από τις αλλαγές 25.472 δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι τις 31-8-2013. Οι ασφαλισμένοι αυτής της κατηγορίας θα λάβουν κανονικά

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Τι ακριβώς εννοείτε με τη λέξη θεός;

Τι ακριβώς εννοείτε με τη λέξη θεός;
Victor J. Stenger: «Χωρίς θεό δεν μπορούμε να είμαστε απλώς καλοί, μπορούμε να είμαστε καλύτεροι». «Πείτε μου τι ακριβώς εννοείτε με τη λέξη θεός και θα σας πω αν πιστεύω σ' αυτόν» έλεγε ο Αϊνστάιν, όταν του έθεταν το σχετικό ερώτημα περί πίστης... 
Εναν αιώνα και κάτι μετά, ένας συνάδελφός του, ο αμερικανός φυσικός Victor J. Stenger, εκπρόσωπος του κινήματος του Νέου Αθεϊσμού, που προέκυψε ως

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Τα δύο επιδόματα του ΟΑΕΔ που δεν χρειάζεται να απολυθείς για πάρεις

 Δύο κατηγορίες ανέργων μπορούν να λάβουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η απόλυση από τον εργοδότη. Τα βοηθήματα αυτά προβλέπονται με διαφορετικές προϋποθέσεις από αυτές τις τακτικής επιδότησης που επιτρέπουν σε μερίδα ανέργων να λάβουν ένα μικρό ποσό για συγκεκριμένο όμως διάστημα που κρίνεται μικρό αφού αυτή την στιγμή ο μέσος χρόνος για να βρει δουλειά ένας άνεργος ανέρχεται σε περίπου εννέα μήνες. 
 Συγκεκριμένα τα επιδόματα αυτά που προβλέπει η νομοθεσία και χορηγεί ο

Διαβάστε τι έγραφε ένας Αμερικανός για την Ελλάδα 66 χρόνια πρίν… Θα εκπλαγείτε

Το 1947, ο Πωλ Πόρτερ, επικεφαλής της Επιτροπής για την Αμερικανική βοήθεια στην Ελλάδα, επισκέφθηκε τη χώρα προκειμένου να υποβάλει τα συμπεράσματά του. Συνέταξε τη γνωστή έκθεση ή Μνημόνιο Πόρτερ. Σε αυτή την έκθεση, περιγράφεται η Ελλάδα πριν από 66 χρόνια. Οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, οι εφοπλιστές και βέβαια ο απλός κόσμος. Διαβάστε τα συμπεράσματα του Πόρτερ και βρείτε τις διαφορές με σήμερα. Η Ελλάδα είναι 66 χρόνια πίσω.
Γράφει ο Πόρτερ.
«Απ” ό, τι μπόρεσα να διαπιστώσω, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμιάν άλλη πολιτική πρακτική από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια ώστε να διατηρηθεί στην εξουσία απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος. [...] στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια ως μέσο για τη διαιώνιση των προνομίων μίας μικρής κλίκας εμπόρων και τραπεζιτών, οι οποίοι αποτελούν την αόρατη εξουσία στην Ελλάδα.
  Η κλίκα αυτή είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει με κάθε μέσο τα οικονομικά της συμφέροντα και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το τι μπορεί να στοιχίσει αυτό στην οικονομία της χώρας. Τα μέλη αυτής της κλίκας επιθυμούν να διατηρήσουν άθικτο ένα φορολογικό σύστημα που τους ευνοεί, με αληθινά σκανδαλώδη τρόπο.
  Αντιτίθενται στον έλεγχο συναλλάγματος, γιατί αυτό θα τους εμποδίσει να εξάγουν τα κέρδη τους στις τράπεζες του Καΐρου και της Αργεντινής. Δεν διανοήθηκαν ποτέ να επενδύσουν τα κέρδη τους στη δική τους χώρα για να βοηθήσουν στην αναστήλωση της εθνικής οικονομίας.

  Τα συμφέροντα των εφοπλιστών προστατεύονται επίσης με σκανδαλώδη τρόπο. Η ελληνική εμπορική ναυτιλία ανθεί στην εποχή μας και οι εφοπλιστές κερδίζουν

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί το νερό είναι πλέον πιο σημαντικό από το πετρέλαιο


Από την Καλιφόρνια έως και τη Μέση Ανατολή τεράστιες περιοχές στερεύουν. Τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό. Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ προειδοποιούν για πιθανές συγκρούσεις εξαιτίας της συρρίκνωσης των υδάτινων πόρων ενώ οι ειδικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο κόσμος βρίσκεται στο «χείλος του γκρεμού».
  Στις 17 Ιανουαρίου, επιστήμονες συνέλεξαν νέα στοιχεία από ένα ζεύγος δορυφόρων της NASA και τα διένειμαν σε μια μικρή ομάδα ερευνητών που παρακολουθούν τα αποθέματα νερού ανά τον κόσμο. Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα δείχνοντας ότι η Καλιφόρνια των ΗΠΑ βρίσκεται στα πρόθυρα ιστορικής για την περιοχή ξηρασίας. Τα εφεδρικά υπόγεια αποθέματα νερού έχουν μειωθεί τόσο πολύ που το γεγονός γίνεται αισθητό από τους δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά 400 χλμ από την επιφάνεια της Γης.
  Την ίδια μέρα o κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν, κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω επερχόμενης ξηρασίας και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μειώσουν τη χρήση νερού κατά 20%. Περίπου δεκαεπτά αγροτικές κοινότητες κινδυνεύουν να ξεμείνουν από νερό μέσα σε 60 ημέρες και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί αφού το στο δημοτικό σύστημα διανομής νερού δεν υπάρχουν αρκετά εφόδια και θα πρέπει να απενεργοποιηθούν οι στρόφιγγες προς τις τοπικές υπηρεσίες.

Νέα προβλήματα εμφανίζονται λόγω της παραγωγής ενέργειας. Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο αυξάνουν τις απαιτήσεις στην παροχή νερού που ήδη βρίσκεται υπό πίεση λόγω της ξηρασίας και του αυξανόμενου πληθυσμού. Περισσότερες από τις μισές από περίπου 40.000 γεωτρήσεις από το 2011 στέρεψαν. Μάλιστα σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση βρίσκονταν σε ήδη

Γιατί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην υποψηφιότητα Βουδούρη

Η δεδομένη, εδώ και καιρό, απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε ανοίγματα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων πριν ακόμη δοκιμαστεί στις κάλπες, δοκιμάζεται σε κομματικό επίπεδο προκαλώντας αντιδράσεις. Όπως ομολογεί ηγετικό στέλεχος τους κόμματος, πρόκειται για απόφαση που παρά τις αντιδράσεις, «θα κριθεί στις κάλπες, ούτε νωρίτερα, ούτε αργότερα από αυτές». 
 Απηχώντας πλήρως και τη θέση της ηγεσίας, το εν λόγω στέλεχος θεωρεί δεδομένη τη στήριξη του κόμματος στην υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Οδ. Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Πίσω από την εμμονή του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του στα ανοίγματα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έστω και καθυστερημένα, αντιτίθενται στα μνημόνια, βρίσκεται η εκτίμηση ότι χωρίς αυτά η κατάληψη της εξουσίας δεν είναι εφικτή. Όπως εξηγεί στέλεχος του κόμματος, δεν είναι τόσο θέμα προσώπων όσο μηνύματος που εκπέμπει μια υποψηφιότητα προς το εκλογικό σώμα.
Το κακό είναι ότι η στρατηγική αυτή προκαλεί τη μεγάλη πλειοψηφία, και μάλιστα ανεξαρτήτως τάσεων, των μελών του κόμματος από τις εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο Συνασπισμός ήταν ένα μικρό κόμμα του 4%.  
Η απόρριψη αργά χθες το βράδυ, με 9 ψήφους κατά και 4 λευκά, στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, της υποψηφιότητας Βουδούρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, φέρνει την ηγεσία του κόμματος «απέναντι» στη

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Πόλεμος για την "ρακή"

Πόλεμος για την ρακή
Έτοιμοι να ξεκινήσουν «πόλεμο» για την παραδοσιακή τσικουδιά είναι οι παραγωγοί της Κρήτης καθώς βλέπουν χορό συμφερόντων από τις μεγάλες βιομηχανίες ποτών πίσω από την βαριά φορολόγηση που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών με τις ευλογίες της τρόικας.
Σύμφωνα με τους παραδοσιακούς παραγωγούς η αλλαγή της τιμής από 0,59 λεπτά το λίτρο σε 3 ευρώ αλλάζει δραματικά τα δεδομένα και βγάζει εκτός αγοράς τους καζανάδες της Κρήτης, οι οποίοι παράγουν τσίπουρο και ρακή και την εμπορεύονται είτε σε καταστήματα εστίασης είτε σε μικρά σημεία πώλησης.
«Οι προτάσεις για την αύξηση της φορολόγησης έγιναν από τον κ. Μαυραγάνη και τις μεγάλες βιομηχανίες ποτών» δηλώνει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραδοσιακών Καζανάδων Κρήτης, Στάθης Φραγκιαδάκης.
«Είμαστε οι παραδοσιακοί παραγωγοί και πληρώνουμε 0,60 ευρώ το λίτρο. Καθεστώς που παραμένει ίδιο εδώ και οκτώ χρόνια. Αν μπει τώρα φόρος 3 ευρώ στο λίτρο αυτομάτως το χύμα προϊόν θα εκτοξευθεί στα 12 ευρώ στην πώληση. Πράγμα που θα «σκοτώσει» την αγορά» επισημαίνει.
Τι απαντά όμως σε όσους μιλούν για παραβατικές συμπεριφορές; «Είμαστε καθόλα νόμιμοι και σωστοί απέναντι στην Ε. Ε αφού μας έχει αποδεχτεί ως καλλιεργητές, σύμφωνα με το νόμο που διέπει το καθεστώς των διήμερων παραγωγών οι οποίοι βγάζουν μικρή ποσότητα παραγωγής για επιπλέον εισόδημα».
ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΥ
Το θέμα της αφορολόγητης διακίνησης χύμα τσίπουρου και ρακής μπήκε στο

Αλλάζουν ξανά όλα: 22 «φοροπαγίδες» στις νέες δηλώσεις

Picture 0 for Αλλάζουν ξανά όλα: 22 «φοροπαγίδες» στις νέες δηλώσεις

18/2/14
 Φοροεκπτώσεις τέλος για τόκους στεγαστικών, ενοίκια, δίδακτρα και ασφάλιστρα - Υποχρεωτική η δήλωση για 18άρηδες με εισόδημα άνω των 3.000 ευρώ - Κινδυνεύουν με επιπλέον φόρο οι μισθωτοί με μπλοκάκια
Αλλάζουν και πάλι όλα στις φετινές φορολογικές δηλώσεις που πρέπει να υποβάλλουν από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι.
Το νέο έντυπο που επεξεργάσθηκε το υπουργείο Οικονομικών και το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες «κρύβει» 22 παγίδες, σύμφωνα με το Έθνος.
  Ειδικότερα, καταργούνται 12 κωδικοί-κλειδιά που αφορούν στις αφορολόγητες δαπάνες για τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα κ.α, που πλέον δε θα δηλώνονται αφού δεν αναγνωρίζονται από την εφορία. Από τη στιγμή που καταργούνται οι κωδικοί αφαιρείται και η δυνατότητα έκπτωσης από τον φόρο που αυτόματα αυξάνεται για τους πολίτες.
  Επίσης στο νέο έντυπο υπάρχουν προσθήκες και αλλαγές σε 10 σημεία που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή καθώς η μη συμπλήρωση τους η τυχόν λάθη θα στερήσουν τους φορολογούμενους από ελαφρύνσεις και θα φουσκώσουν το τελικό φόρο στο εκκαθαριστικό σημείωμα.
  Πρόκειται για όσους έκαναν έναρξη επαγγέλματος την 1-1-2013, είναι μισθωτοί και αμείβονται με μπλοκάκια, είναι άνω των 18, νομιμοποίησαν αυθαίρετα κτίσματα, εισέπραξαν τόκους από καταθέσεις σε τράπεζες, είχαν αμοιβές από εργόσημο, είχαν ένσημα και αυτασφάλιση και είναι προστατευόμενα τέκνα ή συγγενείς με αναπηρία.
Οι παραπάνω μεταβολές φέρνουν:
-έξτρα φόρους λόγω κυρίως της κατάργησης των φοροαπαλλαγών
-υψηλότερα

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

To πείραμα της Monopoly

To πείραμα της Monopoly
Κάπου όλοι μας τους έχουμε εντοπίσει: ο κακομαθημένος και αγενής πλούσιος πελάτης, ο αλαζονικός νεαρός με τα έτοιμα λεφτά και το σπορ αμάξι, ακόμα και η έλλειψη τακτ όταν οι ίδιοι μας οι φίλοι μας κερδίζουν στα χαρτιά. Είναι τελικά χειρότερη η συμπεριφορά των πλουσίων; 
Μια πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια, εντόπισε μια σαφή σύνδεση ανάμεσα στο ύψος του πλούτου που κατέχουμε από τη μια και την αδιαφορία για τα συναισθήματα του συνανθρώπου μας από την άλλη. Η έρευνα διεξάγεται υπό την καθοδήγηση του Paul Piff, κοινωνικού ψυχολόγου με έντονο ενδιαφέρον στο πώς το χρήμα επηρεάζει την ανθρώπινη συμπεριφορά.
Η ερευνητική ομάδα διεξήγαγε μια σειρά πειραμάτων για να προσδιορίσει το πώς ο πλούτος επηρεάζει τη συμπεριφορά των πλουσίων προς τους λιγότερο πλούσιους συνανθρώπους τους. Σε ένα από αυτά τα τεστ, η ομάδα του Piff έβαλε 100 ζευγάρια αγνώστων ανθρώπων μεταξύ τους, να παίξουν Monopoly. Με το σύστημα "κορόνα ή γράμματα", αποφασίστηκε ποιος από τους δύο θα βαφτιζόταν "πλούσιος". Η εξέλιξη των παιχνιδιών ήταν έτσι σχεδιασμένη ώστε να ευνοεί φανερά και σε όλες τις περιπτώσεις τον βαφτισμένο ως "πλούσιο".
Για παράδειγμα, ο "πλούσιος" έπαιρνε διπλάσια χρήματα κάθε φορά που περνούσε από την αφετηρία και έριχνε δύο φορές τα ζάρια αντί για μια, κινούμενος έτσι ταχύτερα. Κρυφές κάμερες κατέγραφαν το παιχνίδι και τις αντιδράσεις των παικτών.
Σταδιακά, η γλώσσα και τα σχόλια των "πλούσιων" παικτών άλλαζε…φαινόταν να αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, να κάνουν θόρυβο με το πιόνι τους, ακόμα και να το χτυπούν κάτω με δύναμη και θόρυβο κάθε φορά που έπαιζαν. Σημάδια που υποδηλώνουν τάσεις κυριαρχίας άρχιζαν να εμφανίζονται, μαζί με ανάλογες μη-λεκτικές συμπεριφορές-στοιχεία ενδεικτικά της αίσθησης δύναμης και κυριαρχίας που διακατείχε τους "πλούσιους" παίκτες.
Ακόμα και η κατανάλωση των επιτραπέζιων σνακ που επίτηδες είχαν τοποθετηθεί δίπλα στη Monopoly, ήταν αυξημένη σε σχέση με τους "φτωχούς" συμπαίκτες τους. Όσο το παιχνίδι εξελισσόταν, οι "πλούσιοι" παίκτες γίνονταν πιο

Ακύρωση των σχεδίων για γιγαντιαία Αιολικά Πάρκα στα νησιά Άνδρο, Τήνο, Πάρο, Νάξο

Με την από 23/12/2013 απόφαση, ο Υπουργός ΠΕΚΑ (Α.Π. 172568), ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την εγκατάσταση γιγαντιαίου, βιομηχανικών διαστάσεων (περιοχές natura – βιοποικιλότητα) έργου, αιολικών πάρκων στα νησιά Άνδρος – Νάξος – Τήνος – Πάρος, συνολικής ισχύος 218,5MW (95 ανεμογεννήτριες ύψους 100m η κάθε μία), διασυνδεόμενα μεταξύ τους με υποθαλάσσιο καλώδιο υψηλής τάσης 150 KV συνολικού μήκους 158,86 χλμ.
Οι τοπικές κοινωνίες, οι δήμοι και η διοικητική μας περιφέρεια, αγωνιζόμαστε ενάντια στην υλοποίηση του βιομηχανικού αυτού έργου διότι:
1. Ανατρέπει την φέρουσα ικανότητα των νησιών μας.

2. Ακυρώνει τα ήπια αιγαιοπελαγίτικα χαρακτηριστικά.

3. Υποβαθμίζει ανεπανόρθωτα το αναγνωρισμένο διεθνώς νησιωτικό φυσικό μας περιβάλλον.

4. Τσιμεντοποιεί τεράστιες εκτάσεις γης καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον και την βιοποικιλότητα χωρίς αναστροφή και δυνατότητα αποκατάστασης.

5. Παραβιάζει την καταγεγραμμένη από αιώνες πολιτιστική μας παράδοση και πολιτισμό, επιβάλλοντας νέους βιομηχανικούς όρους διαβίωσής μας.

6. Πλήττει την τοπική οικονομία, ακυρώνοντας τους όρους νησιώτικης ανάπτυξης.

7. Διαμορφώνει μεταναστευτικές συνθήκες των οικογενειών μας εξαιτίας του επαναπροσδιορισμού των νέων συνθηκών της λειτουργίας και βιωσιμότητας των επιχειρήσεών μας, αλλά και της απασχόλησης των οικογενειών μας.

8. Απαξιώνει τις αξίες της γης και των ακινήτων μας.

9. Επιφέρει θανάσιμο πλήγμα στον τουρισμό μας και στην οικονομία που στηρίζεται σε αυτόν και στην οποία επενδύουμε χρόνια καθημερινά.

10. Αντιστρατεύεται την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης (κοινωνία – περιβάλλον – ανάπτυξη) προς όφελος του επενδυτικού και επιχειρηματικού και μόνο κέρδους.


                                     ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ




 ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ καλούμε σε εγρήγορση, ώστε όλοι μαζί να αποτρέψουμε πολιτικές και αποφάσεις που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του νησιού μας και επιβάλλουν ένα μοντέλο «ανάπτυξης» που δεν αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας.

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...