Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΟΙ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Το Rolling Stone δημοσίευσε πρόσφατα την λίστα με τους 50 καλύτερους καλλιτέχνες σε ζωντανές εμφανίσεις και όπως ήταν αναμενόμενο ο Bruce είναι στην κορυφή για πολλούς λόγους, όπως άλλωστε έγραψε εδώ και αρκετές μέρες ο Σάββας Σπανούδης *
Bruce Springsteen: Είναι ο καλύτερος live perfomer
Στην λίστα υπάρχουν αρκετοί που θα ήθελε κάποτε να δει και το Ελληνικό κοινό και μερικοί που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε,  αλλά μάλλον θα κάνουμε μαύρα μάτια να ξαναδούμε στα επόμενα χρόνια κάποιον από αυτήν την λίστα, μ ετην εξαίρεση ίσως του Nick Cave και ίσως της Patti Smith.
O Prince είναι όπως είναι φυσικό στο Νο 2 γιατί μετά τον Bruce είναι ο μόνος που θα μπορούσε να τον ακολουθήσει.  

50. Fiona Apple
49. Taylor Swift
48. Green Day
47. Sigur Ros
46. Tool
45. Lady Gaga
44. Janelle Monae
43. Mumford and Sons
42. Skrillex
41. Tame Impala
40. Eric Church

Codex Alimentarius: Η "Διατροφική" μας φυλακή


 Εάν υπάρχει ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τον άνθρωπο, αυτό είναι η ίδια του η τροφή, το αγαθό με το οποίο εξασφαλίζει την επιβίωση του. Πίσω απ’ τον περίφημο διατροφικό κώδικα κρύβεται μια εφιαλτική πραγματικότητα. Ο κώδικας ισχύει επίσημα από το 1963 με τη σύμπραξη του οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAQ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), όπου και δημιουργήθηκε η επιτροπή που λειτουργεί πίσω απ’ τον κώδικα, επιτροπή η οποία υπάγεται στον Ο.Η.Ε. …
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
Η ιστορία του κώδικα alimentarius αρχίζει το 1893 στην Αυστροουγγαρία. Αιτία ήταν τα προβληματα που είχαν προκύψει κατά την εκδίκαση υποθέσεων για θέματα διατροφής και τροφίμων τα οποία έκαναν επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει ένας κοινός κανονισμός. Ο κανονισμός αυτός, εφαρμόστηκε επιτυχώς έως το 1918, όταν διαλύθηκε η Αυστροουγγαρία.
Ο κώδικας όμως δεν ξεχάστηκε. Χρόνια αργότερα έκανε και πάλι την εμφάνισή του σε ένα εντελώς διαφορετικό πνεύμα του ελέγχου του πληθυσμού μέσα από τη διατροφή. Ιθύνων νους της νέας ιδέας ήταν ο Fritz derMeer. Πρόεδρος της εταιρίας I.G.FARBEN (δείτε σχετικά με την εταιρία και εδώ Φθόριο: δηλητήριο στην οδοντόπαστα & το νερό -μέρος 2ο.). Η εταιρία I.G.FARBEN κατασκεύαζε όπλα, πυρομαχικά για το ναζιστικό στρατό καθώς και ειδικό το αέριο μαζικής εξόντωσης των κρατούμενων.
Ο Fritz derMeer καταδικάστηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης για πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά λίγα χρόνια μετά αποφυλακίστηκε. Λίγους μήνες μετά πρότεινε την επαναφορά του κώδικα Alimentarius ως μέσο ελέγχου του πληθυσμού μέσω της τροφής. Ο ΟΗΕ με απόφαση του, το 1962 ενεργοποιεί ξανά τον κώδικα με το επιχείρημα της προστασίας των καταναλωτών. Η “φονική” εταιρία του δεν εξαφανίστηκε, αλλά διασπάστηκε σε τρεις νέες μεγάλες εταιρείες φαρμάκων: τις πολύ γνωστές Bayer, Hoechst και Basf!
Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ (USA: Νόμος S-510)
Το θέμα δε θα ήταν φοβερό αν ο κώδικας όντως ακολουθούσε την αρχική του λογική. Ο κώδικας αναγράφει πλέον μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται και ορίζει αυτομάτως παράνομη κάθε παρέκκλιση απ’ τα επιτρεπόμενα.
Έως και σήμερα η υιοθέτηση όλων των διατάξεων του κώδικα δεν ήταν υποχρεωτική για όλα τα κράτη. Ωστόσο, μετά και την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής το 2008 στην Ελβετία, όπου οι ΗΠΑ τέθηκαν επικεφαλής της

Ετοιμάζουν "κεφαλικό φόρο" για τα σκουπίδια - Αύξηση των δημοτικών τελών αν δεν φτάνουν τα έσοδα

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο επιβολής «κεφαλικού φόρου» για τα μη επεξεργασμένα οικιακά απορρίμματα που μέσω των Δήμων οδηγούνται στους ΧΥΤΑ. Επικαλείται γι’ αυτό κοινοτικές οδηγίες και ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή το «σατανικό» σχέδιο της από το 2014. Το γεγονός ότι την περίοδο 2015-2016 υπάρχει τεράστιο κενό χρηματοδότησης μάλλον παίζει ρόλο.
Τα όσα σκέφτονται στην κυβέρνηση για να φέρουν χρήματα στα ταμεία αγγίζουν πλέον τα όρια του παρανοϊκού, αν δεν τα έχουν ξεπεράσει κι’ όλας. Ενώ από τα στοιχεία καταγράφεται σημαντική μείωση των οικιακών απορριμμάτων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αυτό σημαίνει δηλαδή ότι ο Έλληνας δεν αγοράζει, δεν καταναλώνει γιατί δεν έχει χρήματα, αυτοί θέλουν να βάλουν και φόρο για τα σκουπίδια.
Πώς θα το κάνουν αυτό; Μέσω των Δήμων που καταρρέουν ελλείψει κρατικής χρηματοδότησης (αφού τους επέβαλαν ένα σωρό νέες αρμοδιότητες και τους αφήνουν χωρίς προσωπικό με χιλιάδες απολύσεις). Θα ζητήσουν, σε πρώτη φάση το διπλασιασμό των δημοτικών τελών που πληρώνουν οι πολίτες για την υγειονομική ταφή των μη επεξεργαζόμενων οικιακών απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ.
Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση θα κοστολογείται 35 ευρώ ο τόνος των απορριμμάτων και κάθε χρόνο θα επιβάλλεται επιπλέον κόστος 5 ευρώ έως ότου φθάσει τα 60 ευρώ ο τόνος.
Όλη αυτή την επιβάρυνση θα την επωμισθεί ο ελληνικός λαός, ακόμη και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και εν είδει κεφαλικού φόρου. Θα επρόκειτο για έναν ακόμη εκβιασμό. Ή πληρώνετε αυξημένα δημοτικά τέλη ή σαν κόβουμε το ρεύμα
Η αύξηση των τελών υγειονομικής ταφής μη επεξεργασμένων οικιακών

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Υστερόγραφο στην ασημαντότητα (Κορνήλιος Καστοριάδης)

Απ' όλα τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου κόσμου -κρίσεις, αντιφάσεις, αντιθέσεις, τομές, εκείνο που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η ασημαντότητα. Ας πάρουμε τη διαμάχη ανάμεσα στη Δεξιά και την Αριστερά. Στις ημέρες μας έχει χάσει το νόημα της. Όχι επειδή δεν υπάρχει υλικό, για να τροφοδοτηθεί μια πολιτική διαμάχη, και μάλιστα μια πολύ σοβαρή διαμάχη. Αλλά επειδή τόσο η Δεξιά όσο και η Αριστερά, λίγο έως πολύ, λένε τα ίδια πράγματα. Στη Γαλλία το 1983 οι Σοσιαλιστές ακολούθησαν κάποια πολιτική. Μετά, ήρθε η Δεξιά με τον Μπαλλαντύρ και ακολούθησε την ίδια πολιτική.
Μετά, ξανάρθαν οι Σοσιαλιστές με τον Μπερεγκοβουά και συνέχισαν την ίδια πολιτική. Μετά, ξανά η Δεξιά με τον Μπαλλαντύρ και ξανά η ίδια πολιτική. Μετά, ο Σιράκ κέρδισε τις εκλογές λέγοντας «εγώ θα κάνω κάτι άλλο» και, τελικά, έκανε κι αυτός τα ίδια. Οι πολιτικοί είναι ανίσχυροι. Αυτό είναι βέβαιο. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να «πηγαίνουν με το ρεύμα», δηλαδή να εφαρμόζουν μια υπερ - φιλελεύθερη πολιτική, η οποία είναι της μόδας.
Κατά τη γνώμη μου, δεν πρόκειται για πολιτικούς αλλά για μικροπολιτικούς που επιδίδονται σε ψηφοθηρία με οποιοδήποτε μέσον, με το marketing, κλπ. Ουσιαστικά, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα πρόγραμμα. Στόχος τους είναι: είτε η παραμονή τους στην εξουσία, είτε η επιστροφή τους σ ' αυτήν. Και για να τον πετύχουν, είναι ικανοί για όλα.
Ο Μπιλ Κλίντον, για παράδειγμα, στήριξε την προεκλογική του εκστρατεία αποκλειστικά και μόνον στις μετρήσεις. Το επιτελείο του, σε κάθε περίπτωση, θεωρούσε ότι η επικρατούσα γνώμη μιας μέτρησης ταυτίζεται με την κοινή γνώμη...
Οπωσδήποτε, υπάρχει ενδογενής σχέση ανάμεσα στη μηδαμινή πολιτική αυτού του είδους -ουσιαστικά, πρόκειται για το μη γίγνεσθαι της πολιτικής -και στην ασημαντότητα που χαρακτηρίζει τους άλλους τομείς. Την ασημαντότητα στις τέχνες, στη φιλοσοφία, στη λογοτεχνία. Είναι το πνεύμα του καιρού μας. Όλα συνεργούν προς αυτήν την κατεύθυνση, προς τα ίδια αποτελέσματα. Όλα οδηγούν στην ασημαντότητα.
Περίεργο επάγγελμα η πολιτική, ακόμη κι αυτή εδώ η μηδαμινή πολιτική. Γιατί; Διότι προϋποθέτει δύο ικανότητες που δεν συνδυάζονται μεταξύ τους.

Η πρώτη ικανότητα είναι η κατάκτηση της εξουσίας (μπορεί να έχει κανείς τις

Ξεκινά νέα απογραφή ακινήτων από την Εφορία-Τι πρέπει να ξέρετε

Νέο ραντεβού καλούνται να δώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με τις ΔΟΥ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, για να ελέγξουν, να διορθώσουν, να συμπληρώσουν και να οριστικοποιήσουν τα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας τους. Στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί στην Εφορία μια όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για την ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων και στη συνέχεια να τους στείλει τον ανάλογο "λογαριασμό".
Οι φορολογούμενοι καλούνται δηλαδή να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση στοιχείων ακινήτων, το γνωστό έντυπο Ε9, αφού με βάση αυτό θα υπολογιστεί ο σχεδιαζόμενος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων.
Το νέο Ε9 θα πρέπει να υποβάλουν όλοι φορολογούμενοι που είχαν στην κατοχή τους ακίνητα την 1η Ιανουαρίου 2013 ανεξάρτητα αν το 2012 είχαν ή όχι μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση. Και αυτό γιατί, το νέο έντυπο απαιτεί τη συμπλήρωση περισσότερων στοιχείων, ώστε η εφορία να γνωρίζει την πραγματική ακίνητη περιουσία κάθε φορολογούμενου για να τη φορολογήσει.
Σύμφωνα με την Ημερησία, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα διασταυρώσει τα στοιχεία που θα δηλωθούν στο νέο Ε9 με τα στοιχεία που

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Έκλεισαν το πρώτο μπαρ για φοροδιαφυγή – Δείτε τη Σφραγίδα

Αυτή είναι η επιγραφή με την οποία σφραγίστηκε το μπαρ του εγκληματία φοροφυγά που καθυστερεί τις μεταρρυθμίσεις και κρατάει τη χώρα αγκυλωμένη στο παρελθόν και σε πελατειακές αντιλήψεις...
του  Νίκου Ζαχαριάδη
Σαν κοινός εγκληματίας (σύμφωνα με την «εντολησαμαρά»), αντιμετωπίστηκε ο πρώτος επιχειρηματίας -σε τουριστική περιοχή, που συνελήφθη από άντρες του ΣΔΟΕ- να μην (συγγνώμη για τη σκληρότητα της έκφρασης…) κόβει αποδείξεις!
Ούτε η επίκλησή του στον Αντώνη Ρέμο, τον οποίο έβαλε να παίζει δυνατά στα ηχεία την ώρα της σύλληψής του, ούτε τα έγγραφα του διορισμού του στο ΔΣ της ΔΕΗ (που αποδεικνύουν δηλαδή ότι είναι ενεργό μέλος της ΟΝΝΕΔ που βοηθάει στην οργάνωση των συνεδρίων), βοήθησαν τον 35χρονο ιδιοκτήτη καφετέριας να αποφύγει την ποινή για την εσχάτη προδοσία της φοροδιαφυγής.
Ναι, την ίδια στιγμή δηλαδή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του κάνουν τα πάντα για να δείξουν ότι σέβονται τα χρήματα των φορολογούμενων, κάποιοι ανάλγητοι εγκληματίες, χρησιμοποιώντας ως πρόφαση τους γνωστούς «Ε.Π.Χ.Π.Κ.Τ.Σ.Σ.Ρ» (Επιχειρηματίες που χρωστάνε παντού και τα σπάνε στον Ρέμο), προσπαθούν να υποδείξουν με το θράσος που τους διακρίνει στην Κυβέρνηση τις προτεραιότητές της!
Εξάλλου, ως γνωστόν, ένας επιχειρηματίας που δεν κόβει αποδείξεις, δεν στερεί μόνο έσοδα από το κράτος. Στην πραγματικότητα διαπράττει κάτι πολύ χειρότερο: Εμποδίζει τις τόσο αναγκαίες μεταρρυθμίσεις!
Όταν δηλαδή το κράτος δεν έχει χρήματα για να μπορέσει ο Σίμος Κεδίκογλου να διορίσει ως μετακλητή υπάλληλο στο γραφείο του τη φίλη του, αυτομάτως γίνεται αντιπαραγωγικός και νευρικός, όπως γίνεται ο καθένας που περνάει κάποιες ώρες δουλεύοντας μακριά από το ταίρι του και την τρυφερότητα που του δίνει! Άρα, δεν προωθεί με ενθουσιασμό τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Και γι’ αυτό, φυσικά, φταίει ο φοροφυγάς!
Το ίδιο συμβαίνει και όταν π.χ. ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπορεί να διορίσει στο Δ.Σ. της ΔΕΗ ένα νέο γαλάζιο και γεμάτο σφρίγος, στέλεχος, ώστε να ψηθεί και να μπορέσει μετά να βοηθήσει τον μεγάλο μεταρρυθμιστή στο success story.
Από τη μεριά του πάντως ο Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε ότι όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης υλοποιούνται και ότι αφήνει την αξιωματική αντιπολίτευση στη μιζέρια της, ενώ υπενθύμισε για 6η ημέρα ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ξέρει να χειρίζεται τους γερμανούς δημοσιογράφους…

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

ΑΠΟ  Moufanet

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Εκτός μειωμένου ΦΠΑ ντελιβεράδικα και μπαρ

Στη δημοσιότητα δόθηκε την Τρίτη η εγκύκλιος * για το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση 13% από 23% που είναι σήμερα και που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Αυγούστου. Ο μειωμένος ΦΠΑ θα ισχύει σε καφενεία, καφετέριες, ψητοπωλεία, εστιατόρια. Ωστόσο, σύμφωνα με την εγκύκλιο, σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης όπου πωλείται αλκοόλ ο ΦΠΑ θα παραμείνει στο 23%, ενώ σε περίπτωση delivery, εφαρμόζεται ο συντελεστής ΦΠΑ που ισχύει για κάθε είδος όταν δεν καταναλώνεται εντός του καταστήματος.
Ειδικότερα, η εγκύκλιος αναφέρει πως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αποτελεί μέτρο προσωρινό, το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά από την 1η Αυγούστου έως και τις 31 Δεκεμβρίου, με σκοπό να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις του στην τόνωση της αγοράς και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προκειμένου να αποφασισθεί η περαιτέρω εφαρμογή του, εφόσον δεν παρατηρηθεί σημαντική μείωση των εσόδων.

Αναλυτικά οι αλλαγές που επέρχονται από την 1η Αυγούστου:

  • μειώνεται ο ΦΠΑ από 23% σε 13% στην εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών΄ προς αυτές επιχειρήσεων. Στην ίδια κατηγορία μπαίνουν με βάση την απόφαση και τα σούπερ μάρκετ που διαθέτουν έτοιμο, προς κατανάλωση, φαγητό π.χ. ψητά κοτόπουλα. Εξαιρείται η εκμετάλλευση των κέντρων διασκέδασης και η διάθεση ποτών που περιέχουν οινόπνευμα σε οποιαδήποτε αναλογία, που υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 23%.
  • μειώνεται ο ΦΠΑ από 23% σε 13% στα μη

Ανοιξε η e-εφαρμογή για τη ρύθμιση οφειλών

Το υπουργείο Οικονομικών ταυτόχρονα με τα στοιχεία για την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων ανακοίνωσε χθες πως είναι ήδη διαθέσιμη, στη διεύθυνση http://www.gsis.gr, η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής αίτησης για την πάγια ρύθμιση 12 δόσεων (και σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 24) για ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν βεβαιωθεί μέσα στο 2013. Το υπουργείο κάλεσε τους φορολογουμένους που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις να τις ρυθμίσουν, ενώ υπενθύμισε πως ιδιαίτερα όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές πριν από το 2013 και δικαιούνται να ενταχθούν στη ρύθμιση της νέας αρχής μπορούν να εξοφλούν σε 48 δόσεις (και σε ορισμένες περιπτώσεις σε 100 δόσεις) μέχρι το τέλος Ιουλίου, καθώς από τον Αύγουστο και μετά οι δόσεις θα μειώνονται κατά μία για κάθε μήνα που περνάει (47 στα τέλη Αυγούστου, 46 στα τέλη Σεπτεμβρίου κ.λπ.) Μάλιστα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο ξεκαθαρίζει πως πλέον και φορολογούμενοι που δεν είχαν δικαίωμα υπαγωγής στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών λόγω άσκησης ποινικής δίωξης αποκτούν αυτό το δικαίωμα, υπό την προϋπόθεση πως δεν έχουν ακόμη (πρωτοδίκως) καταδικαστεί για φοροδιαφυγή.
ΑΠΟ  tanea.gr

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

J.J. CALE: Πέθανε ένας αντι-ήρωας του ροκ - Από τον Γιάννη Πετρίδη


Ο J.J. Cale που πέθανε χθες σε ηλικία 74 ετών ήταν πάντα  συνεπής στα ραντεβού με τους φίλους της μουσικής του και κάθε 5-6 χρόνια μάς έδινε την ικανοποίηση να ακούμε νέα τραγούδια του.
Πάντα χαμηλού προφίλ, αυτός ο αντι-ήρωας του ροκ  επηρέασε πολλούς νέους καλλιτέχνες, κάτι που έκανε σταθερά εδώ και αρκετές δεκαετίες. Ανάμεσα σ' αυτούς που παραδέχονται την επίδραση της μουσικής του στα τραγούδια τους και στον τρόπο παιξίματος της κιθάρας, ξεχωρίζουμε ονόματα όπως οι Eric Clapton, Neil Young, Mark Knopfler, Wilco και πολλοί άλλοι που οδηγούν τις επιρροές του μέχρι τις μέρες μας, σε ονόματα όπως ο Μ. Ward και η Jenny Lewis.
Ο J.J. Cale, με τη σειρά του, θα προσπάθησε από πολύ μικρός να μοιάσει στα διάφορα είδωλα που ανακάλυπτε από τον χώρο του μπλουζ και του ροκ ακούγοντας μουσική στα διάφορα κλαμπ της εποχής. Τα ονόματα που τον άγγιζαν τότε περισσότερο και αργότερα η μουσική τους θα μεταφερθεί στα τραγούδια του, ήταν αυτά των Clarence «Gatemouth» Brown, Chuck Berry, Les Paul, Chet Atkins.
Στα εφηβικά του χρόνια είχε φτιάξει το συγκρότημα Johnny Cale and The Valentines κάνοντας εμφανίσεις σε πολλές από τις γειτονικές πολιτείες της Οκλαχόμα, όπως βέβαια και στην πόλη Tulsa όπου και μεγάλωσε. Ως John Cale θα κυκλοφορήσει το 1958 το πρώτο του σινγκλ με τίτλο Shock Hop. Δύο χρόνια αργότερα θα ακολουθήσει το Troubles, Troubles με το όνομα John Cale Quintet.
Το 1964, ο Cale αφήνει την πόλη Tulsa της Οκλαχόμα και αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη του στην πόλη του Λος Αντζελες, όπως έκαναν και κάνουν πολλοί νέοι μουσικοί τότε και σήμερα.
Ο ιδιοκτήτης ενός γνωστού κλαμπ της πόλης θα είναι αυτός που θα τον ονομάσει J.J., για να ξεχωρίζει από τον άλλο Cale της εποχής, που ήταν ο John Cale των Velvet Underground. Το κλαμπ ήταν το Whiskey Α-Go-Go και ο ιδιοκτήτης του, Elmer Valentine, έβαζε τον J. J. Cale να τραγουδά όταν είχε ρεπό ο Johnny Rivers.
Στο Λος Αντζελες θα συναντήσει τον Leon Russell, που τον γνώριζε από την Tulsa, όταν ήταν απλώς ο Russell Bridges, και αυτός με τη σειρά του τον γνωρίζει στον σημαντικό παραγωγό της μουσικής Snuff Garrett, ο οποίος εκείνη την περίοδο δούλευε με καλλιτέχνες όπως οι Bobby Vee, Brian Hyland, Garry Lewis and the Playboys κ.ά. Ο Cale θα γίνει μηχανικός ήχου για πολλές ηχογραφήσεις τραγουδιστών, όπως ο Pat Boone και η Lesley Gore. Εκεί, σε κάποιο διάλειμμα, θα ηχογραφήσει το 1965 το After Midnight, το οποίο μάλιστα θα κυκλοφορήσει και σε μικρό δίσκο, για να ακολουθήσει στη συνέχεια και ένα

BEATING TETRIS


Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...