Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Τα πιο δημοφιλή ποτά του καλοκαιριού στο… μικροσκόπιο


Καθώς ο καύσωνας μας «χτυπά» ανελέητα τις περισσότερες καλοκαιρινές ημέρες, μια παγωμένη μπίρα ή ένα δροσιστικό κοκτέιλ φαντάζουν σαν όαση. Με πόσες θερμίδες, όμως, μας φορτώνουν και ποιο είναι το πιο υγιεινό καλοκαιρινό ποτό;
Από τη μία οι απλήρωτοι λογαριασμοί και τα χαράτσια και από την άλλη η αφόρητη καλοκαιρινή ζέστη, φαίνεται πως μπορούν εύκολα να… ενδυναμώσουν τη σχέση μας με το αλκοόλ. Λίγη παγωμένη μπίρα ποτέ δεν έβλαψε κανέναν, ενώ ένα καλοκαιρινό κοκτέιλ με πάγο μπορεί να κάνει τον κόσμο γύρω μας πιο δροσερό – αρκεί το ένα ποτήρι να μη γίνει 3-4 και ο κόσμος γύρω μας μοιάζει απλώς να μην έχει σταθερό έδαφος.
Καθώς, όμως, αναρωτιόμαστε τι να παραγγείλουμε ανάμεσα στα ποτά που αναδύουν καλοκαίρι και δροσιά, είναι καλό να γνωρίζουμε τι έχει να μας προσφέρει το καθένα και κατά

Αλλάζει ο τρόπος πιστοποίησης της υγείας σε εργαζόμενους επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Αλλάζει ο τρόπος πιστοποίησης της υγείας σε εργαζόμενους επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καταργείται πλέον η υποχρέωση έκδοσης βιβλιαρίου υγείας και αντικαθίσταται από έκδοση πιστοποιητικού υγείας. Το πιστοποιητικό εκδίδεται από οποιονδήποτε γιατρό του δημοσίου, ασφαλιστικού οργανισμού η γιατρού με ιδιωτικό ιατρείο, με ειδικότητα παθολόγου, γενικού ιατρού ή ιατρού εργασίας. Ο γιατρός εξετάζει κλινικά τον ασθενή, και τον ενημερώνει για όσα αναφέρει η εν λόγω απόφαση. Υποχρεωτικά όλοι οι εξεταζόμενοι υποβάλλονται σε ακτινογραφία θώρακος…….
Δείτε ολόκληρη την απόφαση
Πιστοποιητικό υγείας εργαζομένων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αριθμ. Υ1γ/Γ.Π/οικ.35797/12 (ΦΕΚ 1199 Β/11-4-2012)
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Έχοντας υπόψη:

«Κάηκε» από τον Αγιασμό ο Αλέξης Τσίπρας!

ΦΩΤΟ - Η στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται την «επίθεση» από τον Αγιασμό... (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)

12ο Φεστιβάλ Νάξου, καλοκαίρι 2012. - ΠΥΡΓΟΣ ΜΠΑΖΑΙΟΥ


Ένα καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που αναδεικνύει με τρόπο ιδανικό την πολιτιστική φυσιογνωμία της Νάξου παρουσιάζεται στο φετινό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιείται στο νησί από τις 28/7 ως τις 2/9. Το φεστιβάλ έχει σκοπό να αναδείξει τις ομορφιές του νησιού και να φέρει κοντά Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Αναλυτικά θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις.
«ΔΗ-ΜΗΤΗΡ-ΓΗ»: Πύργος Μπαζαίου 28/7-2/9/2012
Καθημερινά 10:00-17:00
Εγκαίνια: Σάββατο 28 Ιουλίου, ώρα 20:30
Δη-Μήτηρ-Γη είναι ο τίτλος μιας πολυδιάστατης εικαστικής αναζήτησης των αρχετυπικών εικόνων της θεάς Δήμητρας, που διαμόρφωσαν πλαστικά ειδικά για τον Πύργο Μπαζαίου οι καλλιτέχνες Μίλτος Παντελιάς και Ειρήνη Γκόνου. Η έκθεση αναπτύσσεται αφηγηματικά και

Πώς η Ελληνική κρίση επηρεάζει όλο τον πλανήτη; Tου Γιάννη Βαρουφάκη







 ο Γιάννης Βαρουφάκης δημοσίευσε στην σελίδα του yanisvaroufakis.eu συνέντευξή του στο Fxstreet.com για τις παγκόσμιες επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης.
Πριν από ένα χρόνο ακούσαμε για πρώτη για φήμες ότι η Ελλάδα βγαίνει από την Ευρωζώνη. Τι έχει αλλάξει τον τελευταίο χρόνο, που από κουτσομπολιό φτάσαμε να το θεωρούμε γεγονός;
Κάτι πολύ απλό. Στο τέλος η αλήθεια βγήκε στην επιφάνεια, ότι η Ευρώπη απαντά με υπεκφυγή στο θέμα της κρίσης.
Το Μάιο του 2010 η Ευρώπη αποφάσισε να διοχετεύσει στο αφερέγγυο ελληνικό κράτος το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα μειώσει το εθνικό εισόδημα (απ το οποίο, νέα και παλιά δάνεια θα πρέπει να αποπληρωθούν).
Ένα χρόνο αργότερα, το 2011, έγινε ξεκάθαρο ότι η πολιτική εκείνη, απλώς καθυστερούσε

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Δάνεια σε Ελβετικό φράγκο: ΠΡΟΣΟΧΗ στην αντικατάσταση της σύμβασης σε CHF με νέα σύμβαση σε ΕΥΡΩ

 
Καθόσον η ερμηνεία των εφαρμοστέων εδώ διατάξεων είναι εξαιρετικά δυσχερής, τα παρακάτω αποτελούν προσωπική επιστημονική άποψη, έχουν καθαρά ενημερωτικό σκοπό και δεν αποτελούν προτροπή για συγκεκριμένη ενέργεια, λόγω των διαφορετικών απόψεων που επικρατούν στη νομική επιστήμη και τη νομολογία των Δικαστηρίων. Προκειμένου να εκτιμηθεί νομικά τυχόν πρόταση της τράπεζας για ρύθμιση δανείου σε CHF με αντικατάσταση της σύμβασης αυτής με νέα (σε ΕΥΡΩ), φρονώ ότι τα παρακάτω ζητήματα, πρέπει οπωσδήποτε να αξιολογηθούν εμπεριστατωμένα από δικηγόρο. 
Η διαφαινόμενη στρατηγική των τραπεζών να «απεμπλακούν» από τις συμβάσεις σε CHF με πρόταση «ευνοϊκής» ρύθμισης, υπό τον όρο ο δανειολήπτης να δεχθεί

Η νέα φούσκα λέγεται «χρηματοδότηση τραπεζών»


 
The Economic Collapse: Is the Solution Creating the Next Bubble?
http://www.foreignpolicyjournal.com 
by :  Adnan Al-Daini
Όταν ήμουν φοιτητής, ένα λέκτορας της θερμοδυναμικής μας είχε συμβουλέψει σχετικά με τις εξετάσεις. Ξεκίνησε λέγοντας πως θα πρέπει να διαβάζουμε προσεκτικά την ερώτηση, να μην πανικοβαλλόμαστε αν αρχικά δεν μπορούμε να την απαντήσουμε, να πάμε στην αμέσως επόμενη… κλπ. Στο τέλος, κατέληξε λέγοντας μας να μη τυχόν κάνουμε αυτό που είχε κάνει κάποτε ένας άλλος φοιτητής, ο οποίος έγραψε στην κόλλα του: «Λυπάμαι, δεν μπορώ να απαντήσω αυτή την ερώτηση, αλλά μπορώ να απαντήσω την εξής…», στη συνέχεια απάντησε (ολόσωστα)  σε μια ερώτηση που σκέφτηκε και διατύπωσε ο ίδιος!

Η παραπάνω ιστορία συνοψίζει τις δράσεις των πολιτικών, που μέχρι σήμερα προσπαθούν να λύσουν την οικονομική κρίση που κατασπαράσσει την διεφθαρμένη μορφή καπιταλισμού που ζούμε.
Οι πολιτικοί μας δεν θέλουν, ή δεν μπορούν, ή και τα δυο μαζί, να αντιμετωπίσουν τις αιτίες

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΣΟΓΙΑ


Για την διακίνηση αλεύρου, ελληνικής προέλευσης, στο οποίο ανιχνεύτηκε σόγια, αλλεργιογόνο συστατικό, που δεν αναγραφόταν στην επισήμανση του προϊόντος, ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πρόκειται για μαλακό αλεύρι, με την εμπορική επωνυμία «μαλακό αλεύρι για πολλές χρήσεις», σε συσκευασία του 1 kg, με αριθμό παρτίδας Lot 1.068.12, ημερομηνία λήξης 08.11.2012 και γραμμοκώδικα (barcode) 5205943000048. Το συγκεκριμένο προϊόν

«Καυτό» προμηνύεται το Φθινόπωρο για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων – Θα πρέπει να πληρώσουν τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2010 και 2011 – Μέσα στον Ιούλιο τα «ραβασάκια» με το ΕΤΑΚ του 2009


22/6/812
«Καυτό» αναμένεται να είναι το Φθινόπωρο για χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι πριν προλάβουν να συνέλθουν από τα εκκαθαριστικά σημειώματα - φωτιά του φόρου εισοδήματος θα φθάσουν αυτά για την πληρωμή του ΦΑΠ των ετών 2010 και 2011.
Επίσης, μέσα στον Ιούλιο ταχυδρομούνται από την Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ( Γ.Γ.Π.Σ) σε 475.000υπόχρεους τα «ραβασάκια» για την πληρωμή του ΕΤΑΚ και της έκτακτης εισφοράς έτους για το 2009.
Από αυτή την παρτίδα τα 165.000 σημειώματα είναι χρεωστικά με τον συνολικό φόρο που καλούνται να πληρώσουν να φθάνει τα 15 εκατ. ευρώ. Τα ποσά θα πρέπει να καταβληθούν εφάπαξ μέχρι τέλος Αυγούστου.
Αυτές τις μέρες η Γ.Γ.Π.Σ. του υπουργείου Οικονομικών αποστέλλει μηνύματα μέσω e-mail σε περίπου 60.000 φορολογούμενους να διορθώσουν εκ νέου τα στοιχεία της ακίνητης περιουσία τους διότι δεν κατέστη δυνατό να αποτυπωθεί σωστά στο ηλεκτρονικό «περιουσιολόγιο». Το οποίο έχει καταρτισθεί με βάση τα υποβληθέντα έντυπα Ε9 των ετών 2005-2009.
Με τα μηνύματα, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι καλούνται να διορθώσουν οι ίδιοι την

Γερμανία:40% των μαθητών δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το ναζισμό από την δημοκρατία



 Ένα τεράστιο πρόβλημα αναδεικνεύει έρευνα που έγινε στην Γερμανία σε 7.500 μαθητές.
 Το πρόβλημα ειναι ότι δεν ξέρουν τίποτα για το παρελθόν τους και δεν μπορούν να διαχωρίσουν το σήμερα από το χθες. Δεν έχουν προφανώς διδαχθεί τι είναι ο ναζισμός, τι είναι η δικτατορία και τι η δημοκρατίας.
 Σύμφωνα με μια μελέτη που παρουσιάστηκε σήμερα στο Βερολίνο από το Freie Universität (Ελεύθερο Πανεπιστήμιο)  δείχνει ότι λιγότεροι από τους μισούς πιστεύουν χωρίς αμφιβολία ότι η ναζιστική Γερμανία ήταν μια δικτατορία.
Σε ότι αφορά την κομμουνιστική πρώην Ανατολική Γερμανία (ΛΔΓ, 1949-1990), είναι λιγότεροι από ένας στους τρεις.
Η δημοκρατία είναι επίσης μια έννοια χωρίς σαφή προσδιορισμό, καθώς λιγότεροι από ένας στους δυο μαθητές κρίνουν ότι η πρώην ΟΔΓ (1949-1990) ήταν μια δημοκρατία, ο αριθμός αυτός δεν υπερβαίνει το 60% για την ενοποιημένη Γερμανία μετά το 1990.
"Σε γενικές γραμμές, οι πολιτικές και ιστορικές γνώσεις πολλών μαθητών είναι περιορισμένες", αναφέρουν οι ερευνητές σε ανακοινωσή τους.
Πολλοί μαθητές, "δεν έχουν την ικανότητα να διακρίνουν τη δημοκρατία από τη δικτατορία".

Η νέα Aston Martin Vanguish !



Η σπορ έκδοση του θρυλικού μοντέλου 
 H Aston Martin παρουσιάζει το νέο της σπορ μοντέλο πολυτελείας, που φέρει το ένδοξο για την εταιρεία όνομα «Vanquish». Σχεδιαστικά φαίνεται να έχει επιρροές από το γνωστό μας One-77 supercar.
Το αυτοκίνητο είναι κτισμένο επάνω σε νέα αρχιτεκτονική «γλώσσα», ενώ παίρνει κίνηση από το V12 μηχανικό σύνολο των έξι λίτρων και των 573 PS στις 6.750 σ.α.λ., το οποίο συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων Touchtronic 2.
Η μέγιστη ροπή της νέας Aston Martin ανέρχεται στα 620 Nm στις 5.500 σ.α.λ., με την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα να έρχεται σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα και την ανώτατη ταχύτητα να καταγράφεται στα 295 χιλιόμετρα την ώρα.
Η Aston Martin Vanquish θα είναι διαθέσιμη με διθέσιο και 2+2 αμάξωμα, με τιμή

ΠΑΙΔΕΙΑ Βαθμοί μαθητών πανελληνίων 2012




Οι καθηγητές του φροντιστηρίου παιδεία συγχαίρουν τους μαθητές τους, που διέπρεψαν για μία ακόμα χρονιά στις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και τους υπόλοιπους μαθητές και τους εύχονται καλή πρόοδο!


Πανελλήνιες 2012

Έκθεση
Βερυκόκκου Ανδριανή............................................... 17,5
Γρίβα

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Το πρώτο ελληνικό κινητό τηλέφωνο είναι γεγονός!

 

Τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού κινητού τηλεφώνου, με το όνομα MLS iQTalk, ανακοίνωσε η MLS Πληροφορική. Το κινητό συνδυάζει τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής (Talk) και τεχνητής νοημοσύνης (iQ), τις οποίες η εταιρεία αναπτύσσει εδώ και χρόνια.

Το MLS iQTalk είναι smartphone με λειτουργικό σύστημα Android που καταλαβαίνει και μιλάει την ελληνική γλώσσα!
 Η λεπτομερής παρουσίασή του θα...   πραγματοποιηθεί μόλις κυκλοφορήσει επισήμως στην ελληνική αγορά τις επόμενες μέρες.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι και περήφανοι που ολοκληρώσαμε την ανάπτυξη του πρώτου

Μέρκελ: «Όσο ζω δεν θα υπάρξουν ευρωομόλογα»

26/6/12
Mόνο πάνω από το «πτώμα» της θα περάσουν τα ευρωομόλογα, φαίνεται να διαμήνυσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της προς ένα από τα κόμματα της κυβερνητικής συμμαχίας, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters.
Τα σχόλια της κ. Μέρκελ, εάν αληθεύουν, αποτελούν την πλέον απόλυτη απόρριψη των προτάσεων για έκδοση ευρωομολόγων, τα οποία επιχειρούν με κάθε τρόπο να φέρουν στο τραπέζι οι κ.κ. Μόντι, Ολάντ και Ραχόι.
Τα ευρωομόλογα θα μπορούσαν να μειώσουν το κόστος δανεισμού των υπερχρεωμένων κρατών της ευρωζώνης, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, αλλά θα υποχρέωναν τη Γερμανία να καταβάλει μεγαλύτερα επιτόκια από τα ιστορικά χαμηλά που πληρώνει κατά τους τελευταίους μήνες, ευνοούμενη από τη φυγή πολλών επενδυτών από τα επισφαλή χρεόγραφα της Ευρωπαϊκής περιφέρειας προς τον λεγόμενο «πυρήνα».

Το μεγαλύτερο colpo grosso στην ιστορία του banking

 
 
Πως οι τράπεζες θα αγοράσουν με 15 δισ ευρώ περίπου 42 δισ – Οι βασικοί μέτοχοι των τραπεζών θα αγοράσουν κεφάλαιο με έκπτωση 66% δηλαδή θα αγοράζουν το 1 ευρώ 0,35 ευρώ! 
Σε αυτή την φάση φαντάζει αδιανόητο, απίθανο, αδύνατο.Το πολιτικό σύστημα θα το χαρακτηρίσει ανήκουστο, δεν θα χαθεί ούτε 1 ευρώ και βεβαίως οι ίδιες οι τράπεζες θα το χαρακτηρίσουν ως ουτοπικόΓια την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα χρειαστούν 40-41 δις ευρώ.Έχουν δοθεί 18 δις στις 4 μεγαλύτερες, θα ακολουθήσουν ΑΤΕ και ΤΤ συνολικά 6,5 δις ευρώ, περίπου 1 με 1,5 δις για τις υπόλοιπες μικρότερες τράπεζες και περί τα 10 δις για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών της Blackrock καθώς και 4-5 δις ως capital buffer ως κεφαλαιακό απόθεμα.
Συνολικά οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν 40 με 41 δις ευρώ.
Θα περίμενε κανείς το αυτονόητο ότι το ΤΧΣ και το ελληνικό κράτος θα πάρουν πίσω όχι

Ποιος είναι ο Γ. Στουρνάρας


Ο νέος υπουργός Οικονομικών γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Τελείωσε το Δημόσιο Γυμνάσιο Φιλοθέης το 1974 και αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1978. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από το οποίο απέκτησε Master και Διδακτορικό (MPhil 1980, DPhil 1982) με ειδικότητα στην Οικονομική Θεωρία και Πολιτική. Στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εργάστηκε από το 1981 έως το 1985 ως Research Fellow και Lecturer στο Κολλέγιο St. Catherine’s. Παράλληλα εργάστηκε ως Ερευνητής στο Ινστιτούτο Ενεργειακών Σπουδών του ιδίου Πανεπιστημίου με ειδικότητα στην αγορά πετρελαίου και τις επιπτώσεις των πετρελαϊκών κρίσεων στην παγκόσμια οικονομία. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων εργάστηκε ως Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (1986-1989) σε θέματα Δημοσίων Επιχειρήσεων και

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΣτΕ: Συνταγματικός ο αυτεπάγγελτος συμψηφισμός χρεών προς το Δημόσιο



Συνταγματικός κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο αυτεπάγγελτος συμψηφισμός χρεών που έχουν ρυθμιστεί (κατόπιν περαίωσης) με οφειλές του Δημοσίου οι οποίες προέρχονται από εργολαβικά ανταλλάγματα παροχής υπηρεσιών.
Ο συμψηφισμός αυτός προβλέπεται στο άρθρο 11 του Ν. 3943/2011 (άρθρο 83 του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων- ΚΕΔΕ).
Ειδικότερα, εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και φύλαξης (Security) ζητούσε να ακυρωθεί απόφαση της Δ΄ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης με την οποία απορρίφθηκε αίτημά της για την καταβολή των σχετικών ενταλμάτων που είχαν εκδοθεί στο όνομα της και αφορούσαν οφειλές του Δημοσίου από παροχή υπηρεσιών της εταιρείας.

Χρειαζόμαστε άδεια για χρήση νερού βροχής και πηγών!

Αιτία εξέγερσης αποτελεί η υπουργική απόφαση, που βάζει τις βάσεις για την πλήρη εφαρμογή του διατροφικού κώδικα στην ελλάδα - δηλαδή το σχέδιο για τον απόλυτο έλεγχο και την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού και της τροφής και υπεγράφη στις 11 Απριλίου.Πρόκειται για την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 150559/10-6-2011,που αφορά τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού
H καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών για την έκδοση άδειας χρήσης νερού

ΕΣΕΕ: Προτείνει 6μηνο πάγωμα υποχρεώσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών


   
25 Ιουνίου 2012,21:12 
Την ανάγκη να υπάρξει άμεση προώθηση μέτρων φορολογικής ελάφρυνσης, με προτεραιότητα στους μικρομεσαίους, τόνισε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Η ΕΣΣΕ υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση οφείλει στη Σύνοδο Κορυφής να δείξει ότι είναι αξιόπιστη, να πείσει ότι η Ελλάδα χρειάζεται οπωσδήποτε αυτόν το χρόνο, για να εφαρμόσει το εθνικό σχέδιο δράσης και να πετύχει ανακωχή των διαδικασιών αυστηρών ελέγχων της τρόικας για την αποταμίευση των εκκρεμών ποσών και των προγραμματισμένων δόσεων.
"Οι 10 προτάσεις της Ε.Σ.Ε.Ε. για τη Φορολογία των Μμε και το εξάμηνο πάγωμα των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων"
Η ΕΣΕΕ εκπροσωπώντας το Ελληνικό Εμπόριο των 280.000 εμπορικών καταστημάτων που

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΕΙΔΗΣΗ - ΒΟΜΒΑ! - Η ΟΙΕΛΕ αποκαλύπτει σήμερα <ΕΚΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ >


ΕΙΔΗΣΗ - ΒΟΜΒΑ! ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΕΚΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΚ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΜΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
 Η ΟΙΕΛΕ αποκαλύπτει σήμερα ανίερο σχέδιο παραγόντων της αγοράς και πανίσχυρων οικονομικά ιδιωτών για ξεπούλημα της μισής εκπαιδευτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα κατά το νεοφιλελεύθερο πρότυπο. Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών ΚΕΚ και επιχειρηματίες που ορέγονται το εκπαιδευτικό φιλέτο έχουν ήδη έλθει σε συνεννόηση με κυβερνητικούς κύκλους που, προφανώς, δεν έχασαν χρόνο και ξεκίνησαν ήδη να χορεύουν στους ρυθμούς της διαπλοκής.
Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες ήδη υπάρχει έτοιμο Προεδρικό Διάταγμα

Τι αλλάζει ο Τσίπρας στον ΣΥΡΙΖΑ

 
 
25/6/12
Ο Νίκος Βούτσης θα είναι ο νέος Γραμματέας της
ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το κόμμα νοικιάζει γραφεία για τους βουλευτές του πιθανότατα στην οδό Κολοκοτρώνη, στα παλαιά γραφεία της Ελευθεροτυπίας.
Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα συνέλθει πιθανόν και αύριο, εάν λυθεί το θέμα του νέου διευθυντή της, θέση που έως σήμερα κατείχε ο Γιάννης Μπαλάφας, που όμως αρνήθηκε την πρόταση να παραμείνει. Ενδιαφέρον έχουν και τα πρόσωπα που θα ορίσει ως κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους ο Αλέξης Τσίπρας. Παναγιώτης Λαφαζάνης και Θοδωρής Δρίτσας έχουν σοβαρές πιθανότητες να είναι εκ νέου εκπρόσωποι, ενώ αν το θελήσει σαφώς θα προτιμηθεί και ο Γιάννης Δραγασάκης.
Η Κουμουνδούρου έχει αποφασίσει

Ανοίγει το επάγγελμα του φοροτεχνικού



Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης με τους νόμους 3919/2011 και 4038/2012 καταργήθη­καν όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν στην ισχύουσα νομοθεσία, οι οποίοι αφορούν την πρόσβαση και την άσκηση επαγγελμάτων, με αποτέλεσμα να απε­λευθερώνεται από τις 2 Ιουλίου το επάγ­γελμα του λογιστή - φοροτεχνικού.
Έτσι, παύει να ισχύει και η απαίτηση προηγούμενης διοικητικής άδειας για την άσκηση του επαγγέλματος του λο­γιστή - φοροτεχνικού.
Πλέον οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ασκούν το επάγγελμα αυτό ελεύθερα μετά πάροδο τριμήνου από την αναγγε­λία έναρξής του, η οποία αναγγελία θα συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιο­λογητικά για την πιστοποίηση της συν­δρομής των νόμιμων προϋποθέσεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις Συνεπώς, τα φυσικά πρόσωπα δύνα­

Γλυτώστε το "500άρικο" για το μπλοκάκι σας με 40 ευρώ πρόστιμο. Τι να προσέξετε- Υποχρεωτικά από 1/10/2012 και οι καταστάσεις των αθεωρήτων στο Taxis




Να «κλείσουν» τα βιβλία τους έως τις 16 Ιουλιου για να απαλλαγούν από το τέλος επιτηδεύματος –ή αλλιώς το χαράτσι των 500 ευρώ που επέβαλε η κυβέρνηση σε όλους τους επαγγελματίες- "προτρέπει", το υπ. Οικονομικών, 110.000 χιλιάδες φορολογούμενους με μπλοκάκι που πέρσι υπέβαλλαν μηδενική δήλωση και 130.000 που δεν υπέβαλλαν καθόλου Ε3

 Σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΓΓΠΣ, από σήμερα ξεκινά η εκτύπωση και αποστολή ειδοποιητηρίων σε όλους τους επαγγελματίες που διατηρούν «μπλοκάκι», προκειμένου να ενημερωθούν για αυτή τη δυνατότητα.

Νέες οδηγίες για το εργόσημο ΟΓΑ

Το ΕΡΓΟΣΗΜΟ είναι ο νέος τρόπος αμοιβής των εργατών γης και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών τους.
Ο εργοδότης – κτηματίας, αντί για χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην αμοιβή για την παρεχόμενη αγροτική εργασία, αποδίδει στον εργάτη γης που απασχολεί, εργόσημο ονομαστικής αξίας ίσης με την αμοιβή που έχει συμφωνηθεί μεταξύ τους.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η αμοιβή του εργάτη γης με εργόσημο ΟΓΑ - αντί χρηματικού ποσού - είναι υποχρεωτική.
Ο χρόνος ασφάλισης όλων των εργατών γης, στο εξής, θα υπολογίζεται, αποκλειστικά και υποχρεωτικά, με βάση τις αμοιβές που έχουν λάβει με ΕΡΓΟΣΗΜΟ. Για το λόγο αυτό οι εργάτες γης θα πρέπει, οπωσδήποτε, για να κατοχυρώσουν το δικαίωμά τους για Ασφάλιση, Περίθαλψη και Σύνταξη από τον ΟΓΑ, να ζητούν την πληρωμή τους μόνο με ΕΡΓΟΣΗΜΟ.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ακριβότερα έως και 297% τα προϊόντα στην Ελλάδα

 
 
Ακριβότερη σε βασικά αγαθά παραμένει η Ελλάδα σε σχέση με άλλα κράτη της Ε.Ε. παρά τη βαθιά ύφεση, την αυξημένη ανεργία και τη μεγάλη μείωση των εισοδημάτων. Οι τιμές σε προϊόντα που αγοράζουν τα νοικοκυριά για τη διαβίωσή τους είναι υψηλότερες έως και 297%.
Η «ΗτΣ» παρουσιάζει σήμερα τιμοληψίες του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου και Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) που έγιναν σε 18 προϊόντα, τα οποία πωλούνται στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τη Γαλλία. Πρόκειται για κατώτερες και χαμηλότερες τιμές τροφίμων, απορρυπαντικών, ειδών νοικοκυριού, σνακς, γλυκισμάτων και οπωροκηπευτικών.
Τα αποτελέσματα της σύγκρισης είναι αποκαρδιωτικά καθώς η χώρα μας είναι ακριβότερη σε προϊόντα παρά το γεγονός ότι οι καταναλωτές των υπολοίπων τριών χωρών έχουν υψηλότερο εισόδημα.

Διαβάστε όλο το κείμενο της συμφωνίας Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη

 
Η αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, το νέο αναπτυξιακό πλάνο της χώρας, οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στο κράτος, με έμφαση στα θέματα ασφάλειας και παράνομης μετανάστευσης αποτελούν τα βασικότερα σημεία της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων.
Βάση της νέας κυβέρνησης συνεργασίας είναι η σύγκλιση απόψεων που υπήρξε και καταγράφηκε στα εξής ζητήματα, ευρύτερων κατευθύνσεων και άμεσης πολιτικής προτεραιότητας, χωρισμένα στα εξής κεφάλαια-κατηγορίες:
- Ζητήματα αναθεώρησης όρων της Δανειακής σύμβασης.
- Ζητήματα Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης, Κοινωνικής Προστασίας και πολιτικών που δεν συνδέονται με το Μνημόνιο.
- Αμεσες οικονομικές προτεραιότητες.
- Συμφωνία για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας και στο κράτος.
- Μέτρα για Ασφάλεια και Παράνομη μετανάστευση.
- Ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο

Πουλάνε όσο - όσο τις πολυτελείς κατοικίες τους Στα αζήτητα οι εξοχικές κατοικίες



ΑΠΟ NEWSBEAST & NEWSBOMB
 Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών, περίπου 25.000 εξοχικά αναζητούν αγοραστή. Το κύμα έχει παρασύρει όσους διαθέτουν πολυτελείς βίλες: γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές, επιχειρηματίες,
Κηφισιά, Ψυχικό, Βάρκιζα
Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν κρύβουν ότι το όνειρό μιας ζωής, δηλαδή η κατοχή ενός σπιτιού σε ακριβές γειτονιές όπως η Φιλοθέη, το Ψυχικό, η Κηφισιά, η Εκάλη, η Βουλιαγμένη, το Καβούρι, η Βάρκιζα, έχει γίνει εφιάλτης λόγω των φόρων που χρειάζεται να πληρώσουν ακόμη και για να διατηρήσουν τα παλιά αρχοντικά τους, τα οποία κληρονόμησαν από τους γονείς τους! Όμως στο σφυρί έχουν βγει και ακίνητα, βίλες ή οικόπεδα ακόμα και ιδιωτικά νησιά και στην υπόλοιπη Ελλάδα: Μύκονο, Σαντορίνη, Χαλκιδική, Ρόδο, Αράχοβα, Πήλιο...

Η οικονομική κατάσταση δεν έχει

Ο πλήρης οδηγός για το πώς να συμπληρωθούν τα μηχανογραφικά


 
απο-newsit
Η πιο κρίσιμη, μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις, διαδικασία θεωρείται η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου συμμετοχής στην επιλογή για τις σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η σχετική διαδικασία έχει ήδη αρχίσει και για δεύτερη χρονιά οι υποψήφιοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά τα μηχανογραφικά τους έως 5 Ιουλίου. Καλό είναι βέβαια -όπως συμβουλεύουν όλοι οι εκπαιδευτικοί- κάθε υποψήφιος να περιμένει την ανακοίνωση της βαθμολογίας του για να κάνει τις επιλογές του. Με μεγάλη προσοχή και επιμέλεια. Οι εύστοχες επιλογές για δυναμικές σπουδές σε ανερχόμενα επαγγέλματα στον καιρό της οικονομικής κρίσης είναι, φυσικά, το ζητούμενο. Το παραμικρό λάθος, ή παράλειψη, μπορεί να κοστίσει στον υποψήφιο την είσοδο του σε μία σχολή. Υπάρχουν περιπτώσεις λαθών που υποψήφιος έχασε τις σχολές προτίμησής του μόνο και μόνο επειδή συμπλήρωσε λανθασμένα το μηχανογραφικό του. Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...