Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Έρχεται καταιγίδα... προστίμων στους ελεύθερους επαγγελματίες

Σαφάρι για την πάταξη της φοροδιαφυγής από τους ελεύθερους επαγγελματίες ξεκινούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σε μια προσπάθεια να μπουν στα ταμεία του κράτους 3,2 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το σχέδιο, στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπαίνουν 10 κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών ενώ οι έλεγχοι θα ξεπεράσουν
τους 28.000. Μάλιστα το υπουργείο υπολογίζει ότι πολλοί από αυτούς θα οδηγήσουν σε τσουχτερά πρόστιμα ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 3,2 δισ. ευρώ.  Με απλά λόγια, οι εφοριακοί θα ρίχνουν πρόστιμα σε κάθε παράπτωμα ενώ θα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη μη απόδοση ΦΠΑ.
Ειδικότερα, οι έλεγχοι που θα ξεκινήσουν αφορούν  τις εξής κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών: ξενοδοχεία, εστιατόρια, ψιλικατζίδικα, καφετέριες, γιατροί,  δικηγόροι,  και λογιστές. Παράλληλα, στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπαίνουν και τομείς όπως υγεία, ενέργεια, λιανικό και χονδρικό εμπόριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...