Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Μπλόκο στις μεταβιβάσεις ακινήτων για οφειλές σε ΔΟΥ

Μπλόκο στις μεταβιβάσεις ακινήτων, αλλά και μισθωτήρια συμβόλαια μέσω του διαδικτύου, για βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ΔΟΥ ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο των ενεργειών που έχουν δρομολογηθεί με στόχο την άμεση είσπραξη χρεών για το κλείσιμο της "μαύρης τρύπας" του προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα καμία μεταβίβαση ακινήτου δεν θα γίνεται στο εξής εάν στο συμβόλαιο μεταβίβασης δεν έχει επισυναφθεί η σχετική βεβαίωση οφειλής από την αρμόδια Εφορία, αντί του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, στην περίπτωση φυσικά που πωλητής του ακινήτου έχει χρέη.

Οι συμβολαιογράφοι μάλιστα που συντάσσουν τη σχετική πράξη μεταβίβασης οφείλουν να αποδώσουν τα αναγραφόμενα στις εν λόγω βεβαιώσεις ποσά οφειλής, εντός τριών εργάσιμων ημερών από τη σύνταξη του συμβολαίου.

Διασταυρώσεις


Από την άλλη πλευρά σχεδιάζεται όπως τα μισθωτήρια συμβόλαια υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος TAXIS, προκειμένου να γίνονται άμεσα διασταυρώσεις για την κατάσχεση ενοικίων στις περιπτώσεις υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και για την έκδοση Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης.

Ειδικότερα, με βάση σχέδιο που επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια θα δώσουν τη δυνατότητα να εντοπίζονται εισοδήματα από μισθώματα, γεγονός που θα επιτρέψει την άμεση είσπραξη τυχόν ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους εκμισθωτές των ακινήτων. Ταυτόχρονα όμως καμία ηλεκτρονική καταχώριση δεν θα καταχωρίζεται χωρίς τον αριθμό του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, καθώς και το ονοματεπώνυμο του μηχανικού που το συνέταξε.
ΑΠΟ DEALONLINE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...