Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Συσκευή μετατρέπει την ανάσα σας σε… ενέργεια!

Μια νέα πρωτοποριακή συσκευή μπορεί και μετατρέπει τον αέρα από τους πνεύμονές σας σε… ενέργεια ώστε να φορτίζετε το κινητό σας!
Το έξυπνο αυτό gadget, το οποίο ονομάζεται «aire mask» έχει την δυνατότητα να αξιοποιεί τη δύναμη του ανέμου που δημιουργείται από την αναπνοή και να τη μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια!
Αυτό συμβαίνει, καθώς περιέχει μικροσκοπικές ανεμογεννήτριες και η ενέργεια μεταφέρεται μέσω ενός καλωδίου.



«Η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις, από το τρέξιμο έως και τον ύπνο», αναφέρει oεφευρέτης αυτής της ιδέας, Joco Lammoglia Paolo, από το Ρίο ντε Τζανέιρο και προσθέτει, «εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας βοηθά στη διατήρηση του περιβάλλοντος, ενώ ενθαρρύνει και τη σωματική άσκηση».

Το κινητό τηλέφωνο που θα μπορείτε να φορτίζετε με την συγκεκριμένη μέθοδο, θα κυκλοφορεί από τις 15 Μαρτίου, στην τιμή των £ 60 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην τιμή των $ 70 στις ΗΠΑ.

Το τηλέφωνο αυτό έχει σχεδιαστεί ως «εφεδρικό», που μπορεί να κρατήσει κάποιος στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του και να το χρησιμοποιεί μόνο για τις έκτακτες ανάγκες.


Πηγή:Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...